Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  Devetnica sluzi Božjem blaženom Ivanu Pavlu II

  Share
  avatar
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 51
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  Devetnica sluzi Božjem blaženom Ivanu Pavlu II

  Postaj by Oldtimer on uto lis 02, 2012 6:17 pm

  Devetnica sluzi Božjem blaženom Ivanu Pavlu II


  Papa Ivan Pavao II., naš dragi Papa koji je dosta učinio za Hrvatsku proglašen blaženim, njegov će se dan slaviti 22. listopada. Želio bih vas potaknuti da se ove godiune na poseban način pripremimo na spomendan ovog dragog i blaženog Pape. Molitvu devetnice započeli bismo 13. 10.

  Pronašao sam Devetnicu sluzi Božjem blaženom Ivanu Pavlu II, i uz jo neke molitve i litanije blaženom Papi Ivanu pavlu II mogli bismo dostojno proslaviti njegov dan i moliti za njegov zagovor.

  DEVETNICA SLUZI BOŽJEM IVANU PAVLU II

  1. DAN

  Ti, koja si najviše od svih ljudi, bila odana Duhu Presvetom, pomozi Crkvi svojega Sina ustrajati u toj odanosti, da bi Duh na sve ljude mogao razlijevati neizmjerna dobra Stvorenja, Otkupljenja i Posvećenja, za oslobođenje svega stvorenja.

  Oče naš, Zdravo Marijo, Slavo Ocu

  2. DAN

  Ti, koja si bila s Crkvom u pocetku njezina poslanja, izmoli joj da može, šireći se po svem svijetu, bez prestanka naucavati sve narode i širiti Radosnu vijest svemu stvorenju. Neka Riječ Božja Istine i Duh Ljubavi pronađu put ljudskih srdaca, koja pak bez te Istine i te Ljubavi ne mogu živjeti puninu života.

  Oče naš, Zdravo Marijo, Slavo Ocu

  3. DAN

  Ti, koja si potpuno upoznala snagu Presvetoga Duha, kad Ti je bilo dano u Tvojoj djevičanskoj utrobi začeti i donijeti na svijet Vječnu Riječ, izmoli Crkvi, da bez prestanka mogne nanovo rađati, iz vode i Duha Svetoga, sinove i kćeri čitave ljudske obitelji, bez ikakve razlike u jeziku, kulturi ili rasi, dajući im tako "snagu da postanu djeca Božja".

  Oče naš, Zdravo Marijo, Slavo Ocu.

  4. DAN

  Ti, koja si tako duboko i po materinstvu povezana s Crkvom, pretječući čitav puk Božji na putovima vjere, nade i ljubavi, zaogrni sve ljude, koji se nalaze na putu hodočasteći kroz ovaj život do vječnog Božjeg predodređenja, onom ljubavlju koju je u Tvoje srce prelio iz visine Križa sam Božanski Otkupitelj - Tvoj Sin. Budi Majkom sviju naših zemaljskih putova, čak i kad nas vode na krive staze, kako bismo se na kraju svi našli u toj velikoj zajednici, koju je Tvoj Sin nazvao svojim ovčinjakom, dajući za nju svoj život, kao Dobri Pastir.

  Oče naš, Zdravo Marijo, Slavo Ocu.

  5. DAN

  Ti, koja si prva Službenica jedinstva Kristova Tijela, uobličenog pod Tvojim materinskim srcem, pomozi nam, pomozi svim vjernicima, koji tako bolno proživljavaju dramu povijesne podjele kršćanstva, ustrajno pronalaziti put do jedinstva Tijela Kristova, kroz bezuvjetnu vjernost Duha Istine i Ljubavi, koji im je dan za cijenu Križa i Smrti Tvojega Sina.

  Oče naš, Zdravo Marijo, Slavo Ocu

  6. DAN

  Ti, koja oduvijek želiš služiti! Ti koja služiš kao Majka obitelji djece Božje! Izmoli da može, obogaćena puninom hijerarhijskih i karizmatskih darova primljenih od Duha Svetoga postojano napredovati ka budućnosti, putem samo one obnove koja dolazi od govora Duha Svetoga, izražene naučavanjem Drugog vatikanskog sabora, prihvaćajući kao djelo obnove sve što je istinito i dobro, ne dozvoljavajući skretanje s puta ni u kojem smjeru i marljivo razaznavajući među znakovima vremena ono što služi dolasku Kraljevstva Božjeg.

  Oče naš, Zdravo Marijo, Slavo Ocu.

  7. DAN

  Majko ljudi i naroda, Tebi su znane sve njihove patnje i nade, Ti materinski osjećaš sve borbe između dobra i zla, svjetlosti i tame, koje potresaju svijet primi naš vapaj upravljen u Duhu Presvetom izravno tvojem Srcu i zaogrni ljubavlju Majke i službenice one narode koji najviše to iščekuju, a ujedno i one čiji zavještaj Ti osobito očekuješ. Uzmi pod svoju majčinsku zaštitu čitavu ljudsku obitelj, koju s gorljivošću tebi, o Majko zavještamo. Neka nam se svima približi vrijeme mira i slobode, vrijeme istine, pravednosti i nade.

  Oče naš, Zdravo Marijo, Slavo Ocu

  8. DAN

  Ti, koja po otajstvu svoje jedinstvene svetosti, čista od svake ljage od časa Tvoga začeća, osobito duboko osjećaš kako "sve stvorenje zajedno uzdiše i muči se u porođajnim bolima", "podvrgnuto ispraznosti", pripomaži, bez prestanka "ovo objavljenje sinova Božjih", koje sve "stvorenje sa svom žudnjom iščekuje", da bi "sudjelovalo u slobodi i slavi djece Božje".

  Oče naš, Zdravo Marijo, Slavo Ocu

  9. DAN

  Majko Isusova, koja u nebu već spoznaš slavu duše i tijela, buduću sliku i
  početak Crkve koja ima doseći puninu u nadolazećem vremenu - "ovdje na zemlji, dok ne dođe Dan Gospodnji", ne prestani obasjavati putujuci Božji narod, kao znak sigurne nade i utjehe.

  OČe naš, Zdravo Marijo, Slavo Ocu.

  Molitva za svaki dan

  Duše Sveti, Bože, koji si s Ocem i Sinom skupa čašćen i slavljen! Primi ove riječi poniznog Zavještaja, upućene Tebi po srcu Marije iz Nazareta, Tvoje Zaručnice, Otkupiteljeve Majke, koju Crkva zove i svojom majkom još od Pedesetnice i od nje uči svoje vlastito materinsko zvanje! Primi ove riječi putujuce Crkve, izrečene ured muka i radosti, ured strepnje i nade — riječi, koje su izraz nadajućeg i poniznog Posvećenja; riječi, u kojima Crkva, na Pedesetnicu zauvijek povjerena Tebi, Duše Oca i Sina, ne prestaje ponavljati zajedno s Tobom, svojem Božanskom Zaručniku: Dođi! "Duh i Zaručnica, govore Isusu: Dođi!". I "tako se čitava Crkva pokazuje narodom ujedinjenim u jedinstvu Oca i Sina i Duha Svetoga". Stoga danas i mi ponavljamo: "Dođi!", ufajuci se u Tvoj Majčinski zagovor, o blaga, o mila, o slatka Djevice Marijo.


  Devetnica složena prema tekstu «Cijelu ljudsku obitelj Tebi, Majko zavještamo”
  (Na dan Silaska Duha Svetoga, 07. lipnja 1981 u Rimu: ; Ivan Pavao II.)

  Izvor teksta devetnice: Molitveno-biblijska zajednica Bog je ljubav na facebooku

  ***


  Zatim se izmoli KRUNICA BLAŽENE DJEVICE MARIJE

  ***


  LITANIJE PO ZAGOVORU SLUGE BOŽJEG IVANA PAVLA II

  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, smiluj se!
  Gospodine, smiluj se!

  Kriste, čuj nas!
  Kriste, usliši nas!
  Oče nebeski Bože, smiluj nam se!
  Sine, Otkupitelju svijeta Bože, smiluj nam se!
  Duše sveti Bože, smiluj nam se!
  Sveto Trojstvo jedan Bože, smiluj nam se!

  Sveta Marijo, moli za nas!
  Slugo Božji Ivane Pavle II., MOLI ZA NAS!
  Ivane Pavle II., Veliki Papa …
  Ivane Pavle II., namjesniče Kristov ne zemlji …
  Ivane Pavle II., nasljedniče svetoga Petra …
  Ivane Pavle II., poglavaru Crkve dvadesetog stoljeća
  Ivane Pavle II., koji si uveo kršćanstvo u treće tisućljeće …
  Ivane Pavle II., koji si bio potpuno predan Gospi u znaku «Totus Tuus» …
  Ivana Pavle II., ljubitelju svete krunice …
  Ivane Pavle II., zagovorniče ekumenizma …
  Ivane Pavle II., hodočasniče u Marijanska svetišta…
  Ivane Pavle II., marljivi apostole…
  Ivane Pavle II., navjestitelju Evanđelja...
  Ivane Pavle II., poslušan poticajima Duha Svetoga…
  Ivane Pavle II., navjestitelju Božjega milosrđa…
  Ivane Pavle II., čuvaru crkvenog nauka…
  Ivane Pavle II., apostole Drugog vatikanskog koncila…
  Ivane Pavle II., apostole Euharistije….
  Ivane Pavle II., apostole bolesnika…
  Ivane Pavle II., apostole suvremenih medija …
  Ivane Pavle II., učitelju istine…
  Ivane Pavle II., prijatelju malenih…
  Ivane Pavle II., prijatelju mladih…
  Ivane Pavle II., osnivaču Dana mladih…
  Ivane Pavle II., hrabri propovjedniče…
  Ivane Pavle II., neustrašivi proroče…
  Ivane Pavle II., neumorni putniče…
  Ivane Pavle II., koji si praštao neprijateljima…
  Ivane Pavle II., uzore kršćanima…
  Ivane Pavle II., zagovorniče sretne smrti…
  Ivane Pavle II., uzore umiranja…
  Ivane Pavle II., primjeru svetosti…
  Ivane Pavle II., ljubitelju siromaštva…
  Ivane Pavle II., proglasitelju svetaca i blaženika …
  Ivane Pavle II., glasniče ugnjetenih…
  Ivane Pavle II., zagovorniče svih naroda kod Boga…

  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas Gospodine!
  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se!

  Pod obranu se tvoju utječemo, sveta Bogorodice, ne odbij nam molbe u potrebama našim, nego nas od svih pogibelji uvijek oslobodi, Djevice slavna i blagoslovljena, Gospođo naša, posrednice naša, zagovornice naša! Sa svojim nas Sinom pomiri, svojemu nas Sinu preporuči, svojemu nas Sinu izruči.

  Moli za nas slugo Božji Ivane Pavle II.
  Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.


  Pomolimo se! Bože, koji si Slugu svoga Papu Ivana Pavla Drugog postavio za Pastira svoje Crkve, daruj nam da po Njegovom zagovoru hrabro ispovijedamo svoju vjeru, ljubimo Crkvu Katoličku, njegujemo posebnu pobožnost prema Majci Crkve te da jednom dospijemo u Kraljevstvo nebesko. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen

  Litanije imaju više izvora na netu....

  ***


  Molitva za zadobivanje milosti zagovorom sluge Božjeg pape Ivana Pavla II.

  Presveto Trojstvo, zahvaljujemo Ti što si Crkvi darovalo papu Ivana Pavla II. i dalo da po njemu zasja nježnost Tvoga očinstva, slava križa Kristova i sjaj Duha ljubavi.

  Svojim punim pouzdanjem u Tvoje beskrajno Milosrđe i u Marijin majčinski zagovor,on nam je pružio živu sliku Isusa dobroga pastira i pokazao da je svetost najviši oblik redovitoga kršćanskog života I put ka postizanju vječnog zajedništva s Tobom.

  Daj nam, njegovim zagovorom, po Tvojoj volji, milost što je molimo, nadajući se da će on uskoro biti ubrojen među Tvoje svete. Amen

  Molitva ima više izvora na netu....

  ***


  Mariji, Majci Božanske milosti
  povjeravam novo proljeće zvanja


  Tebi se utječem, Majko Crkve.
  Tebi, koja si svojim "Neka mi bude" otvorila vrata
  Kristove nazočnosti
  u svijetu, u povijesti, u dušama,
  prihvaćajući u poniznoj šutnji
  i posvemašnjoj predanosti, poziv Svevišnjega.
  Učini da mnogi ljudi i žene
  znaju još danas zamjetiti
  poziv Tvojega Sina:
  "Slijedi me!"
  Učini da pronađu hrabrosti
  napustiti svoje obitelji, svoja zanimanja, svoje zemaljske nade
  i slijediti Krista na putu što ga je on zacrtao.
  Raširi svoju majčinsku ruku nad misionarima
  raspršenim po cijelome svijetu
  nad redovnicima i redovnicama što pomažu
  starim, bolesnim, zapriječenima, siromasima;
  nad onima što su se posvetili poučavanju,
  nad članovima svjetovnih udruga,
  tim šutljivim kvascima dobrih djela;
  nad onim koji u klauzuri
  žive od vjere i ljubavi
  i mole za spasenje svijeta. Amen

  Papa Ivan Pavao II.

  Molitva ima više izvora na netu....


  _________________  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA
  Dijana+

  Broj postova : 8
  Join date : 18.10.2012
  Age : 26

  Re: Devetnica sluzi Božjem blaženom Ivanu Pavlu II

  Postaj by Dijana+ on čet lis 18, 2012 6:24 pm

  PRIJATELJU MLADIH.......MOLI ZA NAS krunica BTB
  avatar
  Oldtimer
  Admin

  Broj postova : 4931
  Join date : 18.06.2009
  Age : 51
  Lokacija : HRVATSKA, SPLIT ROĐENDAN: 01. travnja IMENDAN : sv. Antun Opat (Pustinjak) 17. 01. i sveti Antun Padovanski 13. 06. Križ uzgor stoji, a svijet se okreće i mijenja (Stat Crux dum volvitur orbis).

  Re: Devetnica sluzi Božjem blaženom Ivanu Pavlu II

  Postaj by Oldtimer on pon lis 13, 2014 7:28 pm

  Devetnica Sv. Ivanu Pavlu II (22. listopada)

  Devetnica počinje u ponedjeljak, 13.10.2014.

  1. dan - Ljubav
  Bože, bogat milosrđem, koji si pozvao svetog Ivana Pavla II, papu, voditi cijelu tvoju Crkvu, udijeli nam, osnaženi njegovim naukom, s povjerenjem otvoriti naša srca spasonosnoj milosti Krista, jedinom otkupitelju čovjeka. Koji s tobom živi i kraljuje, u jedinstvu Duha Svetoga, po sve vijeke vjekova.Amen
  S povjerenjem tražimo da kruna koju je stekao neumorni svjedok i apostol svoje milosti, sluga Božji Ivan Pavao II, posluži i nama, da možemo uživati njegov zagovor u nebu, i molimo da nas usliši ... Po Kristu Gospodinu našem. Amen.
  Oče naš ... Zdravo Marijo ... Slava Ocu... Litanije ...

  2. dan - Istina
  Majko… u ovom važnom trenutku s posebnom pažnjom slušamo tvoje riječi: "Učinite sve što vam moj Sin kaže." Želimo odgovoriti na tvoje riječi svim srcem. Želimo činiti što nam tvoj Sin kaže, jer On ima riječi života vječnoga. Želimo nositi i živjeti sve što dolazi od Njega, sve što je u Radosnoj vijesti, kao što su i naši praoci kroz stoljeća.Njihova vjernost Kristu i Njegovoj Crkvi i njihov herojski prinos Apostolskoj stolici na neki je način označila sve nas neizbrisivom oznakom koju svi nosimo. Njihova vjernost, kroz stoljeća, rodila je kršćanskim heroizmom i čestitom tradicijom življenja prema Božjim zakonima, posebno u skladu s najsvetijom zapovjedi Evanđelja - zapovijedi ljubavi. Primili smo veličanstveno nasljeđe iz njihovih ruku na početku novog doba, treće tisućljeće od rođenja Božjeg sina, naša alma mater i mi nosimo ovo nasljeđe u budućnost s istom vjernošću kojom su naši praoci svjedočili…
  Pouzdajemo se i vjerujemo da naš sluga Božji papa Ivan Pavao II kojega uzimamo kao zaštitnika nove evangelizacije, da po njegovom zagovoru isprosi, i udjeli milost koju iskrena srca molimo ...Po Kristu Gospodinu našem. Amen.
  Oče naš ... Zdravo Marijo ... Slava ...Litanije...

  3. dan - Čovjek
  Kriste Spasitelju, stavi u srce krštenih želju da se predaju s Tobom i posvete spasenju svoje braće! Ti koji si uistinu prisutan u Blagoslovljenom Sakramentu, rasprostri Svoje blagoslove obilno po Svojim ljudima. Amen
  Iskreno molimo da sluga Božji Ivan Pavao II, neumorni branitelj ljudskog dostojanstva, kao i dobri pastir, tražeći izgubljene duše, bude posrednik u nebu. Po njegovu zagovoru da nam podari ovo sto molimo .. Po Kristu Gospodinu našem. Amen ..
  Oče naš ... , Zdravo Marijo ... , Slava ... Litanije

  4. dan - Obitelj
  Bože, Ti si Stvoritelj. Ti si dobar i Tvoja milost nema granica. Tebi uzdižu zahvalu sva stvorenja. Bože, ti si nam dao zakon nutrine po kojem moramo živjeti. Činiti tvoju volju je naš zadatak. Slijediti Tvoje puteve je put za upoznati mir u srcu. Tebi iskazujemo poštovanje. Vodi nas na svim putevima kojima prolazimo na Zemlji. Oslobodi nas svog zla koje skreće naše srce od tvoje volje. Ne dozvoli nam da odlutamo od Tebe. O Bože, sucu čovječanstva, pomozi nam da budemo dio Tvojih odabranih u zadnjim danima. Bože, autoru mira i pravde, daruj nam istinsku radost, autentičnu ljubav i održivu solidarnost među ljudima. Daruj nam Svoje trajne darove.Neka Bog milosti, ljubavi i mira blagoslovi svakog od vas i sve članove vaše obitelji! Amen!
  Molimo ponizno da sluga Božji papa Ivan Pavao II, neumorni branitelj prava obitelji, zadobije slavnu kruna u nebu. Da po njegovu zagovoru možemo biti ojačani milošću ... Po Kristu Gospodinu našem. Amen.
  Oče naš ... Zdravo Marijo ... Slava ..Litanije

  5. dan - Mladi
  Milosna Ljubavi, mi molimo Tebi, ne izostaj! Milosna ljubavi, budi neumorna! Budi uvijek veća od svakog zla u čovjeku i u svijetu. Budi veća od zla koje se uvećalo u našem stoljeću i u našoj generaciji! Budi snažnija sa snagom razapetog Krista! "Blagoslovljeno Njegovo Kraljevstvo koje dolazi."Amen
  Molimo Te , za naše mlade, koji imaju poteskoće, koji su zarobiti slijepim željama i varljivoj ljubavi. Neka sluga Božji Ivan Pavao II, koji je tražio mlade i uzajamno ih volio, bude zaštitnik, zagovornik da im izmoli ovu milost. ... Po Kristu Gospodinu našem. Amen.
  Oče naš ... Zdravo Marijo ... Slava ... Litanije

  6. dan - Grijeh
  Bolesni, stari, hedikepirani i umirući, naučite nas da je slabost stvaralački dio ljudskog življenja i da se trpljenje može prihvatiti bez gubitka digniteta. Bez prisutnosti ovih ljudi u tvojoj sredini došli bismo u napast da gledamo na zdravlje, snagu i moć kao jedine vrijednosti u životu. No, mudrost Kristova i njegova moć vidljivi su u slabosti onih koji dijele Njegovu patnju, trpljenje. Učinimo i zadržimo bolesne i hendikepirane fokusom našeg življenja. Prepoznajmo ih sa zahvalnošću. Mislimo da im pomažemo, dajemo, no na kraju uviđamo da su nas upravo oni obogatili. Neka Bog blagoslovi i pomogne onima koji trpe i neka Isus Krist, Spasitelj svijeta i izlječitelj bolesnih upali Svoje svjetlo da zasvijetli kroz ljudsku slabost kao zvijezda vodilja nama i cijelom čovječanstvu. Amen.
  U ime te ljubavi, koja je u stanju preuzeti patnju, kao i griješnika da bez ikakve krivnje, i predrasuda bude na korist i pomoc nama, a sluga Božji Ivan Pavao II, koji je tijekom služenja Božjem narodu, bude proslavljen u našim molitvama. Molimo po njegovom zagovoru posebnu milost ...Po Kristu Gospodinu našem. Amen.
  Oče naš ... Zdravo Marijo ... Slava ... Litanije

  7. dan - Milosrđe
  Gospode, od Tebe svaka obitelj na nebu i na zemlji dobila je ime. Oče, ti si ljubav i život. Po Tvome sinu Isusu Kristu, rođenom od žene, začetom po Duhu Svetom, izvoru božanske dobrote, daruj da svaka obitelj na zemlji ima generacije koje predstavljaju istinsko svetište života i ljubavi. Daruj slavu koja će predvoditi misli i djela muževa i žena za dobro njihovih obitelji i svih obitelji svijeta. Daruj mladima da u obiteljima pronađu podršku njihovom ljudskom dostojanstvu i njihovu rastu u istini i ljubavi. Daruj ljubav osnaženu slavom sakramenta braka, neka se potvrdi jačom od svih slabosti i iskušenja kroz koje obitelji ponekad prolaze.Zagovorom svete nazaretske obitelji daruj Crkvi da plodonosno nosi svijetom poslanje u obitelji i kroz obitelji. Mi tražimo od Tebe, koji si život, istina i ljubav sa Sinom i Duhom svetim. Amen.
  "Isuse, uzdamo se u tebe". Ova molitva, cijenjena od strane mnogih poklonika Božjem milosrđu, prigodno izražavamo da također želimo povjeriti, da nas uzme u svoj zagrljaj, Gospodine, naš jedini Spasitelju. Želimo biti voljeni, u osjećajima svog srca, molimo, učimo da budemo graditelji nove kulture ljubavi. Rasprši Zrake svoje božanske milosti i vrati na poseban način nade, sve one koji se osjećaju potlačeni od strane težinom grijeha. (...)
  Marijo, Majko milosrđa, daj da naša nada nikada ne prestane .Vjerujemo da ćemo svoju nadu staviti u Tvoga Sina, našega Otkupitelja, koji uvijek živi ostaje s nama.
  Tebe, Sveta Faustyna, također molimo, da nam budes na pomoći. I mi želimo pogledati hrabro u lice božanskog Otkupitelja s riječi: "Isuse, uzdam se u Tebe danas i zauvijek. Amen.Milosrđe Božje, proslavi se..Po Kristu Gospodinu našem. Amen.
  Oče naš ... Zdravo Marijo ... Slava ... Litanije

  8. dan - Marija
  O Marijo..Neka naše uši neprestalno slušaju kristalno jasno tvoj majčinski glas: "Učinite sve što vam moj Sin kaže." Daj nam snage da ustrajemo uz Krista.Omogući nas, Majko Crkve, da izgrađujemo Njegovo Mistično Tijelo živeći životom koji nam je on sam dao iz svoje punine, koji je božanski i ljudski.
  Iskrenog srca zahvaljujemo za slugu Božjega papu Ivana Pavla II, koji je potpuno bio posvećen Mariji, vjerno služio i do kraja ispunjavao svoju apostolsku misiju .. Blagoslovljena Ti među ženama i blagoslovljen Plod utrobe Tvoje, Isus. Molimo za milost .. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.
  Oče naš ... Zdravo Marijo ... Slava ... Litanije

  9. dan - Euharistija
  O Kriste Spasitelju, zahvaljujemo Ti za tvoju iskupljujuću žrtvu, jedinu ljudsku nadu! O Kriste Spasitelju, zahvaljujemo Ti za euharistiju lomljenja kruha, koju si ustanovio kako bi mi doista susreli Tvoju braću, kroz stoljeća!
  Kriste Spasitelju, stavi u srce krštenih želju da se predaju s Tobom i posvete spasenju svoje braće! Ti koji si uistinu prisutan u Blagoslovljenom Sakramentu, rasprostri Svoje blagoslove obilno po Svojim ljudima. Amen.
  "Crkva živi od Euharistije". Bog, Otac naš, koji nas je ljubio do kraja i ostao s nama u Euharistiji u prisutnosti Tijela i Krvi..Molimo da u zajednici primimo dar tijela i krvi Kristove koja produbljuje zajedništvo s Kristom. Molimo Gospodina našega da na naše skromno služenje braći i sestrama glada sa ljubavlju. kao što je pokazivao i sluga Božji papa Ivan Pavao II. Da se udostojiti mu pokazati mjesto svetaca, a kroz njegov zagovor neka nam podari uslišanje naših molitvi ... Po Kristu Gospodinu našem. Amen.
  Oče naš ... Zdravo Marijo ... Slava ... Litanije

  Molitva Svetom Ivanu Pavlu II
  Sveti Ivane Pavle, s prozora tvog nebeskog doma udijeli nam blagoslov ! Blagoslovi Crkvu, koju si volio, kojoj si služio i koju si vodio, hrabreći je na putovima ovoga svijeta, donoseći Isusa svima i sve k Isusu. Blagoslovi mladež, koju si toliko volio. Pomozi im sanjati, pogled im upravi gore, prema svjetlu, koja će rasvijetliti staze njihovih života ovdje na zemlji. Blagoslovi obitelj, sve obitelji blagoslovi ! Ti si uočio sotonski napad na ovu nebesku iskru, koju je Bog upalio na zemlji. Ivane Pavle svojom molitvom štiti naše obitelji i svaki začeti život u njima. Moli za cijeli svijet, koji se nalazi u teškoćama, kojega pritišću ratovi i nepravde. Ti si se borio protiv rata pozivajući na dijalog i širio si ljubav: moli za nas, da i mi postanemo neumorni donositelji mira. Sveti Ivane Pavle s prozora tvoga nebeskog doma, gdje te gledamo s Blaženom Djevicom Marijom Bogorodicom, pošalji nam Božji blagoslov. Amen.
  Litanije Svetom Ivanu Pavlu II.
  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, smiluj se!
  Gospodine, smiluj se!
  Kriste, čuj nas!
  Kriste, usliši nas!
  Oče nebeski Bože, smiluj nam se!
  Sine, Otkupitelju svijeta Bože, smiluj nam se! Duše Sveti Bože, smiluj nam se!
  Sveto Trojstvo jedan Bože, smiluj nam se! Sveta Marijo, moli za nas!
  Sveti Ivane Pavle II., moli za nas!
  Sv. Ivane Pavle II., Veliki Papa...
  Sv. Ivane Pavle II., namjesniče Kristov na zemlji...
  Sv. Ivane Pavle II., nasljedniče svetoga Petra...
  Sv. Ivane Pavle II., poglavaru Crkve dvadesetog stoljeća...
  Sv. Ivane Pavle II., koji si uveo kršćanstvo u treće tisućljeće...
  Sv. Ivane Pavle II., koji si bio potpuno predan Gospi u znaku «Totus Tuus»...
  Sv. Ivane Pavle II., ljubitelju svete krunice... Sv. Ivane Pavle II., zagovorniče ekumenizma... Sv. Ivane Pavle II., hodočasniče u Marijanska svetišta...
  Sv. Ivane Pavle II., marljivi apostole...
  Sv. Ivane Pavle II., navjestitelju Evanđelja... Sv. Ivane Pavle II., poslušan poticajima Duha Svetoga...
  Sv. Ivane Pavle II., navjestitelju Božjega milosrđa...
  Sv. Ivane Pavle II., čuvaru crkvenog nauka... Sv. Ivane Pavle II., apostole Drugog vatikanskog koncila...
  Sv. Ivane Pavle II., apostole Euharistije...
  Sv. Ivane Pavle II., apostole bolesnika...
  Sv. Ivane Pavle II., apostole suvremenih medija...
  Sv. Ivane Pavle II., učitelju istine...
  Sv. Ivane Pavle II., prijatelju malenih...
  Sv. Ivane Pavle II., prijatelju mladih...
  Sv. Ivane Pavle II., osnivaču Dana mladih... Sv. Ivane Pavle II., hrabri propovjedniče...
  Sv. Ivane Pavle II., neustrašivi proroče...
  Sv. Ivane Pavle II., neumorni putniče...
  Sv. Ivane Pavle II., koji si praštao neprijateljima...
  Sv. Ivane Pavle II., uzore kršćanima...
  Sv. Ivane Pavle II., zagovorniče sretne smrti...
  Sv. Ivane Pavle II., uzore umiranja...
  Sv. Ivane Pavle II., primjeru svetosti...
  Sv. Ivane Pavle II., ljubitelju siromaštva...
  Sv. Ivane Pavle II., proglasitelju svetaca i blaženika...
  Sv.Ivane Pavle II., glasniče ugnjetenih...
  Sv. Ivane Pavle II., veliki u trpljenju...
  Sv. Ivane Pavle II., zagovorniče svih naroda kod Boga...

  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, oprosti nam Gospodine!
  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, usliši nas Gospodine!
  Jaganjče Božji, koji oduzimaš grijehe svijeta, smiluj nam se!

  Moli za nas sveti Ivane Pavle II. Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.

  Pomolimo se!
  Bože, koji si svetog papu Ivana Pavla II. postavio za Pastira svoje Crkve, daruj nam da po Njegovom zagovoru hrabro ispovijedamo svoju vjeru, ljubimo Crkvu Katoličku, njegujemo posebnu pobožnost prema Majci Crkve te da jednom po njegovu zagovoru dospijemo u Kraljevstvo nebesko. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen. Molitva za dobivanje milosti po zagovoru svetog pape Ivana Pavla II. O Presveto Trojstvo, zahvaljujemo ti što si Crkvi podario papu Ivana Pavla II. i što dopuštaš da nježnost Tvoje očinske brige, slava Kristovog Križa i svjetlo Duha ljubavi sja kroz njega. Potpuno se pouzdavajući u Tvoju beskrajnu milost i u Marijin majčinski zagovor, on nam daje živu sliku Isusa Milosrdnoga i pokazuje nam da je svetost neophodna mjera svakodnevnog kršćanskog života i put kojim se postiže vječno zajedništvo s Tobom. Podari nam, njegovim zagovorom i po Tvojoj volji, milosti za koje te molimo.
  Amen.

  Otajstva svjetla

  ''Krunica je molitva koju na poseban način molimo zajedno s Marijom, baš onako kako su zajedno s njome molili apostoli u blagovalištu 'Posljednje večere' kada su se pripravljali na primitak Duha Svetoga '' (Papa Ivan – Pavao II)

  1. U prvom otajstvu svjetla razmatrat ćemo kako je na Gospodina našega Isusa Krista na krštenju u Jordanu sišao Duh Sveti, a Otac ga proglasio svojim ljubljenim Sinom. (Mt 3,17 i paralele: Mk 1,9-11; Lk 3,21-22; 2 Kor 5,21)

  1xOče naš... 10xZdravo Marijo... 1xSlava Ocu

  2. U drugom otajstvu svjetla razmatrat ćemo kako je Gospodin naš Isus Krist u Kani Galilejskoj Marijinim posredovanjem pretvorio vodu u vino i pobudio
  vjeru učenika. (Iv 2,1-12)

  1xOče naš... 10xZdravo Marijo... 1xSlava Ocu

  3. U trećem otajstvu svjetla razmatrat ćemo kako je Gospodin naš Isus Krist navijestio kraljevstvo Božje i pozvao na obraćenje za oproštenje grijeha. (Mk 1,15; Mk 2,3-13; Lk 7,47-48; Iv 20,22-23)

  1xOče naš... 10xZdravo Marijo... 1xSlava Ocu

  4. U četvrtom otajstvu svjetla razmatrat ćemo kako se Gospodin naš Isus Krist pred učenicima na gori preobrazio, a Otac ih pozvao da ga slušaju. (Lk 9,35 i paralele: Mt 17,1-9; Mk 9,2-10)

  1xOče naš... 10xZdravo Marijo... 1xSlava Ocu

  5. U petom otajstvu svjetla razmatrat ćemo kako je Gospodin naš Isus Krist ustanovio euharistiju u kojoj nas hrani svojim tijelom i krvlju pod prilikama kruha i vina. (Iv 13,1)

  1xOče naš... 10xZdravo Marijo... 1xSlava Ocu

  '' Krunica je moja najmilija molitva ! Krunica nas smješta u živo zajedništo s Isusom po srcu Njegove Majke. Vi ljubite Isusovu majku, moleći krunicu. Potičem Vas da ustrajete u toj svojoj pobožnosti koja Vas, ako je ispravno shvatite i živite, zasigurno, vodi tome da sve više proničete u otajstvo Krista, našeg Spasitelja '' (Papa Ivan - Pavao II)

  MOLITVA MARIJI MAJCI ŽIVIH

  Majko živih
  O, Marijo zoro novoga svijeta,
  Majko živih,
  Tebi povjeravamo svoj život.
  Svrni pogled, o Majko, na nebrojeno mnoštvo nerođene djece,
  kojima nije bilo dopušteno da se rode,
  na bijedne koji se bore s nedaćama života,
  na muškarce i žene, žrtve bezumnog nasilja,
  na stare i bolesne, izranjene ravnodušnošću ili lažnom sućuti.
  Učini, da svi koji vjeruju u Tvojega Sina
  spremno i s ljubavlju, ljudima naše epohe šire Evanđelje života.
  Isprosi im milost da ga prihvaćaju kao uvijek novi dar,
  da ga hvale radosno u zahvalnosti čitavim životom;
  također, hrabrost da ga djelotvorno i ustrajno svjedoče,
  da bi mogli izgrađivati, zajedno sa svim ljudima dobre
  volje, civilizaciju pravde i ljubavi,
  na čast i hvalu Bogu Stvoritelju koji ljubi život. Amen.
  ( iz Evangelium vitae, 25. ožujka 1995.)


  Izvor: Portal Putevi milosti


  _________________  ZDRAVO KRIŽU NADO JEDINA
  Sponsored content

  Re: Devetnica sluzi Božjem blaženom Ivanu Pavlu II

  Postaj by Sponsored content


   Sada je: uto tra 24, 2018 12:52 pm.