Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  TRINAEST UTORAKA U ČAST SV. ANTUNA PADOVANSKOG (od 20.03.2012.-12.06.2012)

  Share
  avatar
  francesco

  Broj postova : 205
  Join date : 24.11.2011
  Age : 38
  Lokacija : Zadar, Hrvatska

  TRINAEST UTORAKA U ČAST SV. ANTUNA PADOVANSKOG (od 20.03.2012.-12.06.2012)

  Postaj by francesco on uto oľu 20, 2012 10:58 pm

  TRINAEST UTORAKA U CAST SV. ANTUNA PADOVANSKOG

  Draga braćo, predlažem da molimo zajedno ovu molitvu u trajanju od trinaest Utoraka Sv. Antunu (od 20.03.2012.-12.06.2012.) koji je ujedno i zaštitnik našeg portala i tako se pripremimo za svečev dan - 13. lipnja. 2012. Neka molitva bude za nakane svih članova foruma i nakane koje nosimo u našim srcima mi koji molimo ovu molitvu.  Poboznost trinaest utoraka redovito se obavlja zajednicki kao duhovna priprava za blagdan sv. Ante. Utorak je posvecen sv. Anti, jer su toga dana njegovi smrtni ostaci preneseni u Padovu i pokopani u crkvi sv. Marije, kasnije pretvorenoj u velicanstvenu Svecevu baziliku. Utoraka je trinaest na spomen 13. lipnja, datuma Antina preminuca – odakle i nabrajanje trinaest milosti u poznatoj pjesmi “Ak’ cudesa trazis” sto ih Bog dijeli vjernicima po njegovu zagovoru.

  Pobožnost trinaest Utoraka, ili trinaest dana, obuhvaća:


  - uvodnu molitvu - jednaka je za svaki dan
  - poruku dana - svaki dan nova, u nizu
  - pjesmu i završnu molitvu - ponavlja se kroz sve Utorke  UVODNA MOLITVA

  O Boze, dobri i milosrdni Oce, zahvaljujemo ti se sto neprestano obnavljas i ozivljavas svoju Crkvu po njezinim svecima i sveticama. Oni su savrseno nasljedovali Krista, ostvarili u sebi uskrsnu tajnu tvoga Sina i sada su, u nebeskoj slavi, nasi uzori i nasi zagovornici. Tvoji sveti ocituju koliko su razliciti i bogati darovi tvog duha ljubavi.Posebno ti zahvaljujemo sto si nam u sv. Anti Padovanskom dao izvanrednog ucitelja evandeoske istine i trajnog posrednika svojih milosti.Jacaj nas da mozemo nasljedovati primjer sv. Ante i svih tvojih svetih kako bismo nakon zemaljskog zivota zajedno s njima postali dionici tvoje vjecne slave. Amen.

  PJESMA - Ak’ čudesa tražiš”

  Ak’ čudesa tražiš, gle!
  Smrt i bludnja, nevolje,
  Vrag i guba nestaju.
  Zdrave bolesnici.

  More, lanci padaju,
  Uda, stvari propale
  Mole i dobivaju
  Mladi pa i starci.

  Iščezava pogibelj,
  Prestaju i potrebe.
  Neka kaže tko to zna,
  Pa i Padovanci!

  More, lanci...

  Slava Ocu.

  More, lanci...  O jeziče blagoslovljeni, koji si uvijek blagoslivljao Gospodina i druge si blagoslivljati učio: sad je očito kakve te zasluge uzvisiše pred Bogom!

  - Moli za nas sveti Ante, da dostojni postanemo obećanja Kristovih.

  ZAVRŠNA MOLITVA

  Crkvu tvoju, Bože, neka razveseli zavjetni spomen svetog Antuna, priznavaoca tvojeg i naučitelja da se uvijek utvrđuje duhovnom pomoći i bude dostojna uživati radost vječnu. Po Kristu Gospodinu našem. Amen.
  Slavni sveti Ante, svetim i moćnim zagovorom kod Boga mnoge si sačuvao od zla i izbavio iz same smrtne opasnosti. Molimo te, čuvaj i nas od najvećeg zla grijeha i izbavi nas iz najstrašnije opasnosti – smrti vječne.  20.03.
  PRVI UTORAK: BOZJA RIJEC


  Iz Poslanice sv. Jakova, apostola (1, 21-25)

  Ponizno prihvatite u vas usadenu Rijec koja moze spasiti vase duse! Ali budite izvrsioci Rijeci, a ne samo slusaoci koji zavaravaju sami sebe! Jer, ako tko slusa Rijec, a ne izvrsuje je, slican je covjeku koji promatra svoje naravno lice u ogledalu: pogleda se i ode, i odmah zaboravi kakav je bio. Ali tko pomno promotri savrseni Zakon slobode i uza nj prione, ne kao zaboravan slusalac, nego kao zbiljski izvrsilac, tome ce biti blago u njegovu radu.

  Iz djela sv. Ante

  Za rijecju Zivota i vodom Mudrosti zedaju oni koji su siromasni, jednostavni i ponizni. Naprotiv, ljudi svjetovni koji piju iz zlatna kaleza poroka, zatim umisljeni savjetnici mocnih – vjerujte mi! – ne dopustaju da im se navijesta bozanska poruka.Voljno i radosno slusanje Rijeci Bozje velik je znak predodredenja. Kao sto covjek u tudini dokazuje da ljubi svoju domovinu ako trazi i rado slusa vijesti iz svoje zemlje, tako se moze reci da se i krscanin vec nalazi svojim srcem u nebu ako s veseljem slusa onoga koji govori o nebeskoj domovini.

  Pomolimo se!

  Molimo te, Gospodine, da nam po zagovoru sv. Ante, evandeoskog naucitelja i navjestitelja tvoje istine, podas milost da rado slusamo tvoj glas i vjerno opsluzujemo tvoju rijec. Po Kristu Gospodinu nasem.

  “Ak’ cudesa trazis, gle!” i završna molitva


  27.03.
  DRUGI UTORAK: MOLITVA


  Iz svetoga Evandelja po Mateju (7, 7-11; 18, 19-20)

  Molite, dat ce vam se! Trazite i naci cete! Kucajte, i otvoit ce vam se! Jer svaki koji moli, prima: tko trazi, nalazi, i tko kuca otvara mu se. Ili, ima li tko medu vama da bi svome sinu, ako bi ga zmolio kruha, prusio kamen ili, ako bi ga zamolio ribu, pruzio zmiju? Dakle, ako vi, premda ste zli, mozete davati djeci svojoj dobre darove, koliko ce vise Otac vas nebeski dati dobra onima koji ga mole? Nadalje vam kazem: ako dvojica od vas na zemlji jednodusno zamole sto mu drago, dat ce im Otac moj nebeski. Jer gdje su dvojica ili trojica sabrani radi mene, tu sam ja medu njima.

  Iz djela sv. Ante

  Molitva je izljev ljubavi prema Bogu, pobozan i prijateljski razgovor s Gospodinom, odmor odozgo prosvijetljene duse koja nastoji da sto vise uziva u Svedobromu.Molitva je takoder i prosnja za zemaljska dobra. No, oni koji se obracaju Gospodinu uistinu krscanskim duhom, podlozit ce svoju volju njegovoj, pa i onda kada se mole iz stvarne potrebe: samo nebeski Otac zna sto nam je doista potrebno u zemaljskom zivotu.Molitva je napokon i zahvaljivanje, a time priznajemo da od Boga primamo sva dobra i ujedno mu prikazujemo sva nasa djela: tako se zaista neprestano molimo – kako nam je preporucio nas Gospodin Isus.

  Pomolimo se!

  Isuse kriste, koji si nas ucio da se molimo i dao nam primjer kako se istinski moli, daj nam milost da se neprestano molimo i da zivimo u savrsenu sjedinjenju s tobom, koji zivis i kraljujes u vijeke vjekova. Amen.

  “Ak’ cudesa trazis, gle!” i završna molitva

  03.04.
  TRECI UTORAK: OBRACENJE


  Iz Knjige proroka Ezekiela (36, 25-28)

  Poskropit cu vas vodom cistom da se ocistite. Ocistit cu vas od svih vasih necistoca i od svih kumira vasih. Dat cu vam novo srce, nov duh udahnut cu u vas! Izvadit cu iz tijela vasega srce kameno i dat cu vam srce od mesa. Duh svoj udahnut cu u vas da hodite po mojim zakonima i da cuvete i vrsite moje naredbe. I nastanit cete se u zemlji koju dadoh vasim ocima, i bit cete moj narod, a ja cu biti vas Bog.

  Iz djela sv. Ante

  Kako se moras kajati za svoje grijehe? Slusaj Psalmista: “Zrtva Bogu duh je raskajan; srce raskajano, ponizno, Boze, neces prezreti!”
  Ove rijeci znace skrusenost srca za grijehe, opce zaljenje zbog svih prestupa, po poniznosti gresnika i njegovo pomirenje s Bogom.
  Kada je duh pokajnika skrsen i slomljen, onda postaje zrtva Bogu mila. Tada se Bog pomiruje s gresnikom, a gresnik s Bogom.

  Pomolimo se!

  Gospodine, ti ne zelis smrti gresnika, vec, naprotiv, da se obrati i zivi. Molimo te, oprosti nam grijehe i pomozi nam da idemo putem koji vodi k tebi, nasem najvisem i jedinom dobru. Po Kristu Gospodinu nasem. Amen.

  “Ak’ cudesa trazis, gle!” i završna molitva

  10.04.
  CETVRTI UTORAK: MILOST


  Iz svetoga Evandelja po Ivanu (14, 23; 15, 4-5)

  Isus rece:”Ako me tko ljubi, drzat ce moju rijec, i moj ce ga Otac ljubiti; k njemu cemo doci i kod njega se nastaniti.”
  “Ostanite u meni i ja cu ostati u vama! Kao sto mladica ne moze sama od sebe, ako ne ostane na trsu, roditi roda, tako ni vi, ako ne ostanete u meni. Ja sam trs, vi ste mladica. Tko ostaje u meni i ja u njemu, rodi mnogo roda. Jer bez mene ne mozete nista uciniti.”

  Iz djela sv. Ante

  Milost je Duh Sveti koji se kao zarucnik sjedinjuje s dusom, ociscenom pokajnickom ljubavlju. To su bozanske zaruke u kojima se rada krscanin, bastinik vjecnog zivota...
  Gospodine Isuse, oprosti nam nase slabosti, otpusti nam nase grijehe! Pruzi nam bratsku ruku da svaki dan nasega zemaljskog zivota bude korak naprijed na putu prema nebeskom domu. Daj da se mi gresnici priblizimo tebi i da te slusamo. Udostoj se primiti nas i okrijepiti za stolom vjecne gozbe!

  Pomolimo se!

  Boze spasenja, podaj nam milost da opet budemo s tobom sjedinjeni u ljubavi. Bez tebe, naime, ne mozemo nista, I nase srce nece biti mirno dok ne pocine u tebi. Po Kristu Gospodinu nasem. Amen.

  “Ak’ cudesa trazis, gle!” i završna molitva

  17.04.
  PETI UTORAK: VJERA


  Iz Poslanice Hebrejima (11, 1, 6; 12, 2-3)

  Vjera je jamstvo za ono cemu se nadamo, dokaz za stvarnosti koje ne vidimo. Bez vjere nemoguce je ugoditi Bogu, jer onaj koji mu zeli pristupiti mora vjerovati da Bog postoji i da nagraduje one koji ga traze.
  Uprimo pogled u zacetnika i zavrsitelja vjere, u Isusa, koji namjesto odredene mu radosti podnese kriz ne mareci za sramotu te otada sjedi s desnu Bozjeg prijestolja! Promotrite pomno onoga koji je od gresnika podnio takvo protivljenje protiv samoga sebe, da ne sustanete i ne klonete duhom!

  Iz djela sv. Ante

  Vjera je glavna krepost, i tko ne vjeruje, slici onim Zidovima koji se u pustinju urotise protiv Mojsija: bez Mojsijeva vodstva ne ulazi se u obecanu zemlju, tj, bez vjere ne ulazi se u Bozje kraljevstvo. Ona je zivot duse.
  Krscanin je onaj koji, prosvijetljen vjerom, shvaca Bozje tajne i ustima ih ispovjeda.
  Prava je vjera ona koja je sjedinjena s ljubavlju. Za krscanina vjerovati u Boga ne znaci samo vjerovati da Bog postoji, niti samo da je on istinit, vec iznad svega znaci Boga ljubiti, Bogu se prepustiti i s Bogom se sjediniti i poistovjetiti.

  Pomolimo se!

  Gospodine, zahvaljujemo ti za dar vjere! Podaj nam milost da ona u nama uvijek raste i da se uvijek sve vise temelji na tvojoj rijeci kako bismo svoj zivot usmjerili k tebi i donosili plod dobrih djela. Po Kristu Gospodine nasem. Amen.

  “Ak’ cudesa trazis, gle!” i završna molitva

  24.04.
  SESTI UTORAK: NADA


  Iz Poslanice Rimljanima sv. Pavla, apostola (5, 1-5; 15, 13)

  Opravdani vjerom, u miru smo s Bogom po nasemu Gospodinu Isusu kristu, po komu smo i pristupili vjerom k ovoj milosti u kojoj se nalazimo i kojom se ponosimo, oslonjeni na nadu u slavu Bozju. Ali ne samo to, nego se ponosimo i nevoljama, svjesni da nevolja rada strpljivost, strpljivost prokusanost, a prokusanost nadu. A nada ne razocarava, jer je ljubav Bozja izlivena u nasim srcima po Duhu Svetomu koji nam je dan. A Bog, izvor nade, neka vam dadne potpunu radost i mir u vjeri da napredujete u nadi snagom Suha Svetaga.

  Iz djela sv. Ante


  Nada je ocekivanje buducih dobara... Beznadu nedostaje snage napretka, jer tko ljubi grijeh, ne moze teziti za buducom slavom.Potrebno je, medutim, da se nada ne pretvori u preuzetnost, vec treba biti popracena strahom koji je pocetak mudrosti. Nitko, stvarno, ne moze osjetiti milinu mudrosti ako prije ne okusi gorcinu svetoga straha. Dok se covjek nada, Bog mu podjeljuje milost oprostenja; ako se kaje za svoje grijehe, moze se nadati da ce zadobiti utjehu pomirenja.

  Pomolimo se!

  Molimo te, Gospodine, da nas jacas kreposcu nade i da svoje oci upravimo tamo gdje su nase prave i vjecne radosti. Po Kristu Gospodinu nasem. Amen

  “Ak’ cudesa trazis, gle!” i završna molitva


  01.05.
  SEDMI UTORAK: LJUBAV


  Iz svetoga Evandelja po Ivanu 915, 9-13)

  Isus rece: “Kao sto je Otac mene ljubio, tako sam i ja vas ljubio. Ostanite u mojoj ljubavi! Ostat cete u mojoj ljubavi ako budete vrsili moje zapovjedi, kao sto sam i ja vrsio zapovijedi Oca svog te ostajem u njegovoj ljubavi.” “Ovo vam rekoh, da radost moja bude u vam te da radost vasa bude potpuna!” “Ovo je zapovijed moja: ljubite jedan drugoga kao sto sam ja ljubio vas! Nitko nema vece ljubavi od ove: poloziti vlastiti zivot za svoje prijatelje.”

  Iz djela sv. Ante

  Ima samo jedna ljubav prema Bogu i bliznjemu: Duh Sveti. Jer Bog je Ljubav.Bog je dao ljubavi, kaze sv. Augustin, ovo pravilo: da njega ljubimo radi njega samoga, svim svojim srcem a bliznjega kao sebe, tj. s istoga razloga i cilja zbog kojih ljubimo sebe, u dobru. Kako je velika Bozja ljubav prema nama! Salje nam svoga jedinorodenoga Sina da bismo mogli ljubiti njega, bez kojega zivjeti znaci smrt – tko ne ljubi, ostaje u smrti.Ako je Bog ljubio nas toliko da nam je dao svoga preljubljenoga Sina, na ciju je slavu sve stvoreno, onda i mi moramo ljubiti jedni druge!

  Pomolimo se!

  Ispuni nase srce, Gospodine, zarom svoje ljubavi! Daj nam milost da istrosimo svoj zivot u ljubavi prem tebi, vrhovnom Dobru, i prema bliznjima, nasoj braci. Po Kristu Gospodinu nasem. Amen.

  “Ak’ cudesa trazis, gle!” i završna molitva

  08.05.
  OSMI UTORAK: EUHARISTIJA


  Iz svetog Evandelja po Ivanu (6, 48-51; 55-57)

  Isus rece: “Ja sam kruh zivota. Ocevi vasi jedose manu u pustinji i pomrijese. Ovo je onaj kruh sto s neba silazi da onaj tko od njega jede ne umre. Ja sam zivi kruh koji je sisao s neba. Ako tko jede od ovoga kruha, zivjet ce zauvijek. Kruh koji cu ja dati jest moje tijelo – za zivot svijeta.”
  “Tijelo je moje pravo jelo i krv je moja pravo pice. Tko jede tijelo moje i pije krv moju, ostaje u meni i ja u njemu. Kao sto je mene poslao zivi Otac, i kao sto ja zivim zbog Oca, tako ce i onaj koji mene jede zivjeti zbog mene.”

  Iz djela sv. Ante

  Cvrsto moramo vjerovati i otvoreno priznavati da je Isus zaista dao apostolima, i da Crkva doista posvecuje svaki dan, i dijeli vjernicima ono isto tijelo stoga poradi presveta Djevica, sto je bilo objeseno na kriz, polozeno u grob, uskrslo treci dan i uzaslo na nebo.
  Na oltaru, pod prilikama kruha i vina, prisutan je sam Isus u svom ljudskom tijelu u kojemu se prikazao i jose se svakog dana prikazuje Bogu Ocu.
  Tko ga prima, ispunjava se svakim danom dobrom: napasti se gase, zalosti se mijenjaju u radosti, a poboznost nalazi svoju hranu.

  Pomolimo se!

  Gospodine Isuse Kriste, koji si nam u Euharistiji ostavio spomen svoga uskrsnuca, podaj nam milost da tajna tvog aTijela i tvoje Krvi ostvari nase otkupljenje i preobrazi nas zivot u punije zajednistvo s tobom i bracom. Koji zivis i kraljujes u sve vijeke i vijekova. Amen.

  “Ak’ cudesa trazis, gle!” i završna molitva

  15.05.
  DEVETI UTORAK:KRIŽ KRISTOV


  Iz Poslanice Galacanima sv. Pavla, apostola (1, 3-5; 6, 14-17)

  Milost vam i mir od Boga, Oca nasega i Gospodina nasega Isusa Krista, koji je sam sebe predao za nase grijehe da nas izbavi od sadasnjega pokvarenoga svijeta, u skladu s voljom Boga, Oca nasega! Njemu slava u vijeke vjekova!
  Ja sam daleko od toga da se icim ponosim, osim krizem Gospodina nasega Isusa Krista, po kome je meni razapet svijet i ja svijetu! Uistinu, ne vrijedi ni obrezanje ni neobrezanje, vec novi stvor. Svim koji budu zivjeli po ovom mjerilu – Bozjem Izraelu – mir i milosrde! Ubuduce neka mi nitko vise ne dosaduje, jer ja na svom tijelu nosim biljege Isusove!

  Iz djela sv. Ante

  Krscanin se mora osloniti na Kristov kriz, kao sto se putnik naslanja na svoj stap na svome dugu putu. Duboko mora usaditi u svoju pamet i u svoje srce Kristovu muku, jer samo na tom izvoru moze naci Rijec zivota i mira, milosti i istine.
  Upravimo svoje oci Isusu, nasemu Gospodinu, raspetom na kruzu spasenja! Raspnimo svoje tijelo na tom Krizu mrtvenjem svojih sjetila i oplakujemo zla sto ih pocinismo mi i nasi bliznji!

  Pomolimo se!

  Gospodine Isuse, utisni u nase srce spomen na svoju muku; pomozi nam da te slijedimo noseci svaki dan s tobom svoj kriz kako bismo mogli takoder sudjelovati i u tvom uskrsnucu. Koji zivis i kraljujes u sve vijeke vijekova.Amen.

  “Ak’ cudesa trazis, gle!” i završna molitva

  22.05.
  DESETI UTORAK: DUH SVETI


  Iz svetoga Evandelja po Ivanu (14,16-21)

  Isus rece: “Ja cu moliti Oca, i dat ce vam drugoga Branitelja koji ce ostati s vama zauvijek: Duha istine, kojega svijet ne moze primiti, jer niti ga vidi niti ga poznaje. Vi ga poznajete, jer boravi s vama i jer ce biti u vama.”
  “Necu vas ostaviti sirocad. Vratit cu se k vama. Jos malo, i svijet me nece vise vidjeti, a vi cete me ponovno vidjeti, jer ja zivim i jer cete i vi zivjeti. U taj dan spoznat cete da sam ja u svom Ocu, vi u meni i ja u vama. Tko pozna moje zapovjedi i vrsi ih, taj me ljubi. A tko mene ljubi, njega ce ljubiti Otac moj, i ja cu ga ljubiti i objaviti mu samoga sebe.”

  Iz djela sv. Ante

  U dodiru s Duhom Svetim dusa se cisti od svojih mrlja, hladnoce i neosjetljivosti i pretvara u zar kojim izgara. Stvarno, Duh Sveti je dan covjeku da ga, koliko je moguce, ucini slicnim sebi. Pod njegovim djelovanjem vjernici se ciste, rasplamsavaju i ostvaruju Bozju ljubav – kako kaze Apostol: “Bozanska ljubav razlila se nasim srcima po Duhu Svetom koji nam je darovan.”
  Da pravednicka dusa, u kojoj Duh Sveti stanuje sa svojim neizrecivim darovima, odise bozanstvom kao prostorija u kojoj se cuvaju mirisne pomasti!

  Pomolimo se!

  Dodi Duse Sveti, ispuni srca svojih vjernika i rasplamsaj u njima zar svoje ljubavi! Koji s Ocem i Sinom zivis i kraljujes u vijeke vjekova!

  “Ak’ cudesa trazis, gle!” i završna molitva

  29.05.
  JEDANAESTI UTORAK


  Iz svetoga Evandelja po Luki (1, 26-32; 38)

  Poslije sest mjeseci posla bog andela Gabrijela u galilejski grad imenom Nazaret, k djevici zarucenoj s muzem iz Davidove kuce, komu je bilo ime Josip. A Djevici bijase ime Marija. Kad andeo ude k njoj, rece joj: “Raduj se, milosti puna! Gospodin je s tobom!” Na te se rijeci ona se prepade i poce razmisljati sto znaci taj pozdrav. Andeo joj rece: “Ne boj se, Marijo, jer si nasla milost kod boga. Evo, ti ces zaceti i roditi Sina komu ces nadjenuti ime Isus. On ce biti velik i zvat ce se Sin Previsnjega, Gospodin Bog dat ce mu prijestolje Davida, oca njegova.”
  Marija mu rece: “Evo sluzbenice Gospodnje, neka mi bude po rijeci tvojoj!” Tada je andeo ostavi.

  Iz djela sv. Ante

  Gospodin je stvorio zemaljski raj i u njega smjestio covjeka da ga cuva. Nazalost, Adam ga je zlo obradivao i zlo cuvao. Bilo je, dakle, potrebno da Bog stvori jedan drugi raj, daleko ljepsi: Bl. Djevicu Mariju. U tom drugom raju smjesten je novi Adam, Isus, koji ga ispuni velikim djelima i uscuva neokaljanim.Kako si lijepa u dusi i sjajna u tijelu, o Majko moja, u radostima vjecnoga zivota!
  Za zemaljskoga je zivota blazena Djevica bila siromasna i nepoznata, no u nebu je slavna i divna, Kraljica andela. Neka te ona opcara u svako vrijeme i neka te svojom ljubavlju zanosi toliko, da uronjen u nju, prezres varave zemaljske slasti i svladas tjelesne pozude!

  Pomolimo se!

  Blazena Djevice Marijo, Bozja i nasa Majko, svrni svoje milostive oci na nas, pomozi nam u nasim teskocama i budi uz nas za zivota i u casu smrti. Po Kristu Gospodinu nasem, Amen.

  “Ak’ cudesa trazis, gle!” i završna molitva

  05.06.
  DVANAESTI UTORAK: KRSCANSKO SVJEDOCENJE


  Iz svetoga Evandelja po Mateju (5, 13-16)

  Isus rece: “Vi ste sol zemlje. Ali ako sol obljutavi, cim ce se ona osoliti? Vise nije ni za sto, osim da se izbaci van da je ljudi pogaze.”
  “Vi ste svjetlo svijeta. Nije moguce sakriti grad koji lezi na gori. Ne zeze se svijeca da se stavi pod posudu, nego na svijecnjak da svijetli svima u kuci. Vase svjetlo neka tako zasja pred ljudima da vide vase djela ljubavi te slave vaseg Oca nebeskog.”

  Iz djela sv. Ante

  “Vi ste svjetlo svijeta...!” Eto, sunce je izvor topline i svjetlosti. Tako je i Isus Krist izvor zivota i nauke drugima, pa to isto moraju biti i krscani. Neka dakle tvoj zivot bude izraz zarke ljubavi, a tvoja nauka jasna i nedvojbena.

  Kristal obasjan zrakama sunca i sam ih odrazava. Tako i onaj koji vjeruje, prosvjetljen Kristovim svjetlom, mora sjati rijecju i djelom i raspaljivati bliznjega.

  Pomolimo se!


  Gospodine Isuse, koji si zapovjedio svojim apostolim da svjedoce to po svem svijetu, podaj i nama da u tebe tako vjerujemo, tebe toliko ljubimo i nasljedujemo da nas zivot bude svjedocanstvo za tebe pred svim ljudima. Koji zivis i kraljujes u sve vijeke vjekova. Amen.

  “Ak’ cudesa trazis, gle!” i završna molitva

  12.06.
  TRINAESTI UTORAK


  Iz svetoga Evandelja po Ivanu (14, 1-3; 16, 33)

  Isus rece: “Neka se ne uznemiruje vase srce! Vjerujte u Boga i u me vjerujte! U kuci Oca moga ima mnogo stanova. Kad ne bi bilo tako, zar bih vam rekao: “Idem da vam pripravim mjesto!” Kad odem te vam pripravim mjesto, vratit cu se da vas uzmem k sebi i da i vi budete gdje sam ja. Tamo kamo ja idem vec znate put.”
  “Ovo vam rekoh, da u meni imate mir. U svijetu cete imati patnju. Ali ohrabrite se: ja sam pobijedio svijet!”

  Iz djela sv. Ante

  O krscanine, ako budes vjeran za zemaljske kusnje, jednoga dana ces promatrati ono sto ljudsko oko nije nikada vidjelo. Za tebe je, stvarno, receno u Svetom pismu: “Nikad nitko ne vidje, o Boze, sto si pripremio onima koji te s nadom iscekuju.” Tada ce se zaista radovati tvoje oci jer ces promatrati Onoga koji sve vidi... Tada ces zaista kraljevati ti koji sada robujes u progonstvu. Plamtjet ces od radosti u proslavljenu tijelu i dusi. Tvoje ce se srce ispuniti neizrecivom milinom.

  Sada kao nebeski hodocasnici, umorni, naslanjamo glavu na pecinu cvrste vjere, no jednoga dana plozit cemo je na prsa Isusova kao apostol Ivan na Posljednjoj veceri.

  O kako je uzvisena tvoja milina, Gospodine!Ti je sakrivas za one koji tebe caste. Da, ti je sakrivas zato da je trazimo, trazeci da je nademo i ljubeci da je uzivamo kroz svu vjecnost!

  Pomolimo se!

  Gospodine, Boze svemoguci! Stvorio si nas za sebe i nase srce nece biti mirno dok ne pocine u tebi. Podaj nam milost da kao tvoji sinovi spremno koracamo prema tebi i nebeskoj domovini. Po Kristu Gospodinu nasemu. Amen.

  “Ak’ cudesa trazis, gle!” i završna molitva


  _________________
  "...U Molitvi, vrijeme može biti odgođeno, način neočekivan, ali odgovor će sigurno doći..."

  Hrvat
  avatar
  mickey_mouse

  Broj postova : 1552
  Join date : 22.08.2010
  Age : 55
  Lokacija : Ilok

  Re: TRINAEST UTORAKA U ČAST SV. ANTUNA PADOVANSKOG (od 20.03.2012.-12.06.2012)

  Postaj by mickey_mouse on sri oľu 21, 2012 9:48 am

  Hvala, Francesko za ovaj prijedlog,rado se odazivam moliti ću, i ovdje na forumu,a jučer je i kod nas u crkvi počela ova pobožnost prije večernje sv. mise, nastojati ću još sve utorke do svečeva blagdana ovu pobožnost slijediti kroz misu.


  _________________
  avatar
  Tomislav_zgb

  Broj postova : 16
  Join date : 06.06.2011
  Age : 45
  Lokacija : Zagreb

  Sveti Duh,Zagreb Svetište Sv.Antuna 13 utoraka

  Postaj by Tomislav_zgb on sri tra 18, 2012 2:26 pm

  Evo braćo i sestre u Kristu,svi Vi koji ste u prilici nazočiti kroz ovo milosno vrijeme 13 utoraka pozivam Vas u Svetište Svetog Antuna na Sveti Duh,a u utorak 24.travnja 2012 Euharistisko slavlje predvodi MONS.Nikola Eterović nadbiskup,tajnik biskupske Sinode.

  Sponsored content

  Re: TRINAEST UTORAKA U ČAST SV. ANTUNA PADOVANSKOG (od 20.03.2012.-12.06.2012)

  Postaj by Sponsored content


   Sada je: sri vel 21, 2018 10:13 pm.