Stvoreni za nebo

Katolički forum koji okuplja katoličke vjernike u duhu dijaloga i Kristove ljubavi


  Karlići-okolica Crikvenice

  Share
  avatar
  riemma

  Broj postova : 334
  Join date : 30.12.2010
  Age : 45
  Lokacija : Rijeka

  Karlići-okolica Crikvenice

  Postaj by riemma on čet sij 06, 2011 10:07 am  Karlići su malo mjesto u zaleđu Crikvenice.

  Gospođi Ivanki 9.svibnja 2002. godine prvo se na čelu pojavio križ, da bi joj se 16. lipnja iste godine u šumarku pored puta koji iz Karlića vodi na glavnu cestu, ukazala Bogorodica. Poruke su, kazala nam je, počele stizati od 3. kolovoza pa nadalje, a otad je ovaj zaselak postao važno svetište vjernika iz obližnjih mjesta te hodočasnika iz svih dijelova Hrvatske te čak i inozemstva. Na mjestu ukazanja, mještani su podigli kip Majke Božje u naravnoj veličini i svetište ukrasili sakralnim obilježjima i cvjetnim nasadima.

  No, prije nešto manje od dvije godine, točnije 2. kolovoza 2007. godine, u kipu Bogorodice na svetištu posvećenom njezinom ukazanju, ukazao se lik Isusa Krista te ustao ukazan puna četiri dana, kazala nam je Ivanka te dodala kako je i sam Sin Božji prenio poruku vjernicima. 'Moj sin papa Benedikt XVI. dobio je milost da ujedini kršćanstvo', poručio je tada ukazani Isus Ivanki Milačić i brojnim vjernicima, koji su i sami posvjedočili njegovom četverodnevnom ukazanju u kipu Djevice Marije.

  Od 16.lipnja 2002. godine pa do danas, svake se godine obilježava godišnjica ukazanja Bogorodice pa tako je bila obilježena i ove godine. 'Godišnjica je proslavljena jako lijepo. Puno smo pjevali i molili', rekla je na kraju razgovora gospođa Ivanka te pozvala sve vjernike i ljude dobre volje da dođu u Karliće te vide i osjete dio atmosfere svetišta, koje krasi taj zaselak i njegove stanovnike i okolicu.
  avatar
  lorena

  Broj postova : 178
  Join date : 04.10.2010
  Age : 35
  Lokacija : zaprešić

  KARLIĆI - CRIKVENICA

  Postaj by lorena on sub sij 15, 2011 6:04 pm

  Dragi moji, bila sam ljetos u Karlićima, pa bih željela s vama podijeliti nekoliko fotografija. Doživljaj je krasan, mjesto mirno, tiho, spokojno, rekli bi kao u raju.

  Ovu fotografiju napravila je moja kćerkica:   Sada je: uto tra 24, 2018 12:49 pm.